Geschreven door: Jesse Warmerdam
Misschien denk je na het lezen van de titel wel dat dit artikel gaat over apps die zuinig zijn of iets in die richting. Helaas. Ik heb besloten om eens een aantal apps te delen, die al erg lang op mijn iPhone's homescreen wonen. Je herkent het vast wel: je download een app omdat je denkt dat je 'm vaak gaat gebruiken maar het tegengestelde is de harde waarheid. Hier zijn een aantal apps die (ten minste bij mij) al heel wat tijd door hebben gebracht op mijn iPhone.
1. Whatsapp
Helaas valt er niet veel meer over te praten. Iedereen gebruikt het, maar toch moest Whatsapp genoemd worden. Het is, werkelijk waar, de app die helemaal onderaan staat onder het tabblad 'aankopen' in de App Store. Voor degenen die de laatste jaren op Mars hebben doorgebracht: Whatsapp is een dienst waarmee je gratis oneindig veel berichten kunt sturen naar anderen met de dienst; ofwel iedereen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een internetverbinding en vrienden.
Downloaden: Whatsapp (alleen iPhone, gratis)
Downloaden: Whatsapp (alleen iPhone, gratis)
2. Spotify
Ik ben een echte muziekliefhebber. Wanneer ik tijd heb luister ik muziek. En omdat ik niet alle tijd van de wereld heb, gebruik ik liever een dienst die mijn favoriete muziek bevat dan dat ik alles zelf moet downloaden of, nog erger moet kopen. Daarom gebruik ik Spotify. Zeker nudat de dienst ook op je iDevice gratis te gebruiken is, is het ideaal. Maak je eigen favoriete afspeellijst of blader door de oneindige bibliotheek voor muziek. Je luistert niet alleen naar je favoriete muziek: je verkent de wereld rond de muziek en ontdekt nieuwe muziek. Die combinatie is toch geweldig? (Note: wil je geen advertenties horen? Koop dan voor 10 euro per maand Spotify Premium.)
Downloaden: Spotify (universeel, gratis)
Downloaden: Spotify (universeel, gratis)
3. Nu.nl
Wil je altijd up-to-date zijn van al het nieuws? Download dan de NU.nl-app. En NU.nl gaat verder dan dat. Houd de tussenstand van een wedstrijd bij, krijg toegang tot een uitgebreid weerbericht en zie wat er vanavond op tv komt. Ook dan is het feest nog niet voorbij: dankzij de vele categorieën nieuws is er altijd wel wat te lezen. Één minpuntje: de app heeft af en toe last van crashes.
Downloaden: NU.nl (universeel, gratis)
Downloaden: NU.nl (universeel, gratis)
4. Runkeeper
Ik ben een sportieveling en houd er dan ook van af en toe eens een eindje hard te lopen. En dan doe ik dit graag in m'n eentje met mijn iPhone in de hand en oortjes in mijn oortjes en een leuk muziekje van Spotify erbij. Nog perfecter wordt mijn hardloopmoment wanneer ik Runkeeper gebruik. Met deze app kun je als hardloper, wielrenner, mountainbiker of wat dan ook een schema opstellen zodat je naar een bepaald doel streeft of eenvoudig genoeg bijhouden wat je statistieken zijn. Zo zie je hoeveel minuten je doet over een kilometer, wat de lengte van je tocht was en hoe lang je over de totale tocht gedaan hebt. Nog een mooie extra is dat de app (in het Nederlands!) extra informatie geeft tijdens het lopen. Zo krijg je bovenstaande statistieken live doorgepraat in je oortjes (wanneer je die gebruikt). Op deze manier weet je precies wanneer je moet versnellen om op schema te blijven.
Downloaden: Runkeeper (iPhone/iPod, gratis)
Downloaden: Runkeeper (iPhone/iPod, gratis)
5. netflix
Ik heb denk ik al 100 films gezien vanaf Netflix. Met deze dienst, die 7,99 euro per maand kost, krijg je toegang tot een enorme bibliotheek aan films, series en documentaires. Bekende series, zoals Prison Break, Breaking Bad en Pretty Little Liars zijn beschikbaar, en de database van Netflix groeit elke dag verder. Helaas zijn er in Nederland nog lang niet zoveel films en series beschikbaar als in Amerika, maar, je kunt er zeker een tijd mee vooruit. Het mooie is, dat Netflix beschikbaar is op je telefoon, je iPad, je iPod, via de netflix-website, je Apple TV en op de Playstation. Ook via de Xbox kun je genieten van je favoriete films of series. Op deze manier kun je op enorm veel locaties kijken naar wat je dan ook wilt zien; als het maar in de Netflix-database zit. Lijkt dit je iets? Registreer je nu op de Netflix-site en krijg de eerste maand gratis!
Ga naar: www.Netflix.com
Downloaden: Netflix (universeel, gratis (abbonement kost €7,99 P.M))
(Netflix is automatisch beschikbaar vanaf je Apple TV)
Ga naar: www.Netflix.com
Downloaden: Netflix (universeel, gratis (abbonement kost €7,99 P.M))
(Netflix is automatisch beschikbaar vanaf je Apple TV)
6. Remote
Al kun je er momenteel nog geen tv mee kijken, ik slinger 'm dagelijks aan: de Apple TV. Of het nou is om een film op Netflix te kijken, muziek te streamen vanaf m'n iPad of iets anders; de Remote-app is er ideaal voor. Vanuit de Remote-app kun je de muziek bedienen, maar je kunt ook de Apple TV besturen. Je hoeft dus niet 1000x te klikken om een titel op bijvoorbeeld YouTube in te geven. Je krijgt een eenvoudig typebalkje en het toetsenbord om de titel in te voeren. Al kost het wel wat tijd om de app op te starten en verbinding te leggen met de Apple TV, het is werkelijk waar de moeite waard.
Downloaden: Remote (universeel, gratis)
Downloaden: Remote (universeel, gratis)
7. 99 bricks: wizard academy
804 meter is inmiddels mijn record, en ik ben nog niet van plan te stoppen. In 99 Bricks is het de bedoeling dat je, als late leerling, een zo hoog mogelijke tovertoren bouwt. Dit doe je door blokken te stapelen, die veel weg hebben van het o zo oude Tetris. De toren begint al gauw te wiebelen en voor je het door hebt dondert heel je blokkenstapel naar beneden. Nog snel de top van de toren erop flatsen en de munten kunnen uitgereikt worden. Wil je meer informatie? Lees onze review hier.
Downloaden: 99 Bricks: Wizard Academy (gratis, universeel, alleen Nederland)
Downloaden: 99 Bricks: Wizard Academy (gratis, universeel, alleen Nederland)
Welke apps gebruik jij al heel lang? Ik hoor het graag!